Cel projektu:

  1. Wzmocnienie pozycji konkurencyjności przedsiębiorstw w ramach powiązania kooperacyjnego poprzez zwiększanie ich innowacyjności dzięki dostarczeniu unikatowych, nowoczesnych technologii, pozwalających na wytwarzanie nowych produktów.
  2. Wygenerowanie nowych sektorów:
    • produkcji jaj nowej generacji,
    • wykorzystanie zboża jako surowca do wytwarzania:
      • suplementów diety sprzyjających poprawie jakości życia,
      • preparatów biomedycznych, potencjalnie stosowanych w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych,
      • biosubstancji do utrwalania żywności i zastosowania w systemach opakowaniowych,
      • półproduktów dla nowej generacji kosmetyków,
    • stworzenie specjalistycznego zaplecza badawczo – produkcyjnego,
    • podniesienie kwalifikacji pracowników uczelni oraz przedsiębiorstw w ramach powiązania poprzez udział w specjalistycznych szkoleniach,
    • opracowanie zintegrowanej linii technologicznej oraz projektu technologicznego i montażowego połączonych 4 linii wytwarzania bioaktywnych substancji,
    • opracowanie planu rozwoju i ekspansji powiązania kooperacyjnego,
    • transfer technologii.